Monday, February 27, 2012

Dr Badrul Amin nafi sekeras-kerasnya dakwaan beliau ditangkap khalwat 

SAYA menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian. Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.
Dr. Badrulamin Bahronn


Saudara,

Dr Badrul Amin adalah karib saya sejak sama-sama menuntut di England lagi, tetapi setelah beliau meletak jawatan dari UIAM, saya tidak lagi berhubung dengan beliau, Di England, kami sama-sama aktif dalam IIT, UK, sama-sama berdakwah, sama-sama main badminton, bersama dalam program Summer Camp dll. Sejak dulu hingga kini, tiada perubahan pada dirinya, warak, peramah, kuat ibadat, suka menolong orang, tegas dalam jihad perjuangan, komited dengan harakah perjuangan, taat kepada ketua dan bukan kaki maksiat. Tak pernah dangdut (kesukaan sebahagian ahli UMNO), bukan kaki perempuan (kebanyakan ade pada pimpinan UMNO), bukan kaki bodet (itulah kerja kebanyakan ahli UMNO). So, tuduhan khalwat, macam sama juga dgn tuduhan liwat ke atas DSAI. Modus-operandinya hampir sama, Biza kali ini bersekongkol dgn pegawai2 JAIP. Di hati kecil saya, semua ini fitnah dan pembohongan yang nyata dimurkai Allah SWT...fikir2 kan lah.

Bagi JAIP, Allah Maha Mengetahui segala2nya. Siapa YB2  UMNO yg diperedap dan ditangkap khalwat sebelum ini saudara lepaskan dan buang kes...tiada kes untuk mereka.

Komen Ahli Perjuangan Islam Sejati

No comments:

Post a Comment